บักอ้ายเข้าครัว ตอน ลาบเลือด พะนะ



แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู
ตอนที่ 2 เมนูที่ 2
มื้อนี้ บักอ้าย
เต็มใจนำเสนอ
V
V
v
v
v
V
v
V
V
V
V
V
ลาบเลือด



                         
                      มื้อนี้หมู่ฮักหมู่แพงที่เคยผูกเสี่ยวกันตั่งแต่อ้ายยังเป็นเด็กน้อย โทรศัพท์มาบอกว่าสิแวะเข้ามาหาที่บ้าน
ป้าด!! อ้ายสิมีอีหยังต้อนฮับขับสู่เพิ้นน้อ หงวกแนมเบิ่งรอบๆ เอ้า!!น้อ มันเป็นธรรมเนียมแล้วแม่นบ่
หมู่มาหามายามเฮากะต้องตั้งวงก้งเหล้ากัน คันสิตอกเหล้าสองซาวคือแต่เก่ากะคงสิบ่ไหวแล้ว
เพราะว่าร่างกายกะเริ่มระโหยโรยราไปหลายเติบ บ่แม่นผู้บ่าวซำน้อยคือแต่เก่าก่อน
    

เอาจั่งซี้กะแล้วกันเนาะ ขับรถไปตลาด ซื้อเบียร์มาจักลัง(ลังหนึ่งกินสามคนกำลังพอดี แม่นบ่)พอยกลังเบียร์ใส่ท้ายรถแล้ว
อ้ายกะมาคึดว่า เอ๋!!!มันขาดอีหยังอีกน้อ มีเบียร์เย็นๆแล้ว มันกะสิน่าสิมีกับแก้มจักน้อยแม่นบ่ ตากะเหลือบไปเห็นแผงขายหมูแม้
ป้าดมันคือเป็นตาแซ่บคักแท้ แค่คิดอ้ายกะน้ำลายสอ เพราะว่าบ่ได้กินโดนเติบแล้ว เอ้า!! ลาบเลือดนี่ล่ะ กับแก้มชั้นดีคัก
รับรองโลดว่ามันสองหมู่นั้น มันกะต้องถืกอกถืกใจล่ะวะ
    ตัดสินใจได้แล้วกะตรงไปแผงร้านขายหมูโลด
    “พ่อค้าเอาหมูสับร้อยหนึ่ง เอาตับ กับไส้นำเด้อ”
    “เอาเลือดบ่อ้าย”พ่อค้าถาม
    “สิขาดได้ลือ เลือดนิมันคือพระเอกเลยตั่ว แต่ว่าอ้ายบ่เอาเลือดพ่อค้าเด้ เอาแต่เลือดหมูนั่นแลว”
    

                 หลังจากต่อปากต่อคำกับพ่อค้าพอม่วนๆแล้วกะฟ้าวขับรถกลับมาบ้าน ย่านพ่อค้าสิสูน คว้ามีดบังตอเฉาะหัวอ้ายเอา
ประเดี๋ยวสิได้เลือดเจ้าของก่อนเลือดหมู
(อันนี้เว้าเล่นให้มันม่วนๆเนาะ คนไทยนำกัน บ่ใช้ความรุนแรงดอก)
    

                กลับมาฮอดบ้านแล้วจะจัดการเอาเบียร์แช่ช่องฟิตตู้เย็นโลด มันสิได้เย็นๆ คันแช่โดนๆ กะสิได้กินเบียร์วุ้นพะนะ
    



                   

  หลังจากนั้นกะไปเตรียมตัวเฮ็ดลาบเลือดกันโลด มาเด้อพี่น้องชาวพันทิปมาเบิ่งบักอ้ายเข้าครัวเฮ็ดลาบเลือด ฮิ้ว



หลังจากนั้นกะไปเตรียมตัวเฮ็ดลาบเลือดกันโลด มาเด้อพี่น้องชาวพันทิปมาเบิ่งบักอ้ายเข้าครัวเฮ็ดลาบเลือด ฮิ้ว
อันดับแรกเตรียมชามมาก่อน ล้างก่อนเด้อ ป้องกันเชื้อโรค
หลังจากนั้นกะนำเลือดสดๆไปคั้นกับใบตะไคร้ มันสิได้ดับกลิ่นคาว
อ้ายบ่มีรูปตอนคั้นให้เบิ่งเด้ มือเปื้อนเลือด ย่านมันเปื้อนไอโฟนหกเอส 555
บักขี้คุยเอ้ย!!! บอกเพิ่นไปแม้ว่าอีหลีแล้วเจ้าใช้โทรศัพท์มือถือรุ่น ฮีโร่ ตกบ่แตก


บัดนี้กะมาเบิ่งเครื่องปรุงทั้งหมดทั้งมวลกันในการเฮ็ดลาบเลือดกัน
บ่มีปริมาณบอกเด้ กะเองโลด แล้วแต่มัก มักอีหยังกะใส่แบบนั่นละ ง่ายบ่

หมูสับ
ไส้หมู
ตับหมู
ใบสาระแหน่
บักนาว
น้ำปลา
ข้าวคั่ว (คั่วเองเด้อครับ คันไปซื้อเพิ่นมันคั่วไว้โดนแล้วบ่หอม)
พริกป่น(อันนี้กะคั่วเองคือกัน ยุ่งยากจักหน่อย แต่มันได้ใจกว่าซื้อเนาะ)
ต้นหอม ผักชี
ผักชีใบเลื่อย
หอมแดง
ผงนัว(ผู้ได๋บ่บักก็บ่อต้องใส่กะได้)










มาฮอดขั้นตอนแล้วกะวิธีการเฮ็ดลาบเลือดของเฮา
ป้าด!!! ฟังแล้ว ป่านว่าเชพกระทะเหล็กเว้าพะนะ แต่บ่แม้ดอกเด้อพ่อแม่พี่น้อง
บักอ้ายมันเป็นได้แค่เชพกระทะซอดซั่มนั้นแหลว


อันดับแรกกะเอาข้าวเหนียวดิบๆนี่ล่ะไปคั่วให้หอม บักพริกแห้งนำเนาะ คั่วแล้วกะเอามาตำ
กะสิได้ข้าวคั่วกับพริกป่นสดๆใหม่ๆ แล้วๆก็พักเอาไว้ก่อนเด้อ







ที่นี่กะหันมาจัดการกับตับหมูแล้วกะไส้หมู (ไส้นี่ใช้สระไอไม้มลายหรือว่าไม้ม้วนน้อ เฒ่าแล้วอ้ายกะขี้หลงขี้ลืมอยู่คือกันเด้)
เอ้า!!เอาตับกับไส้ไปต้มให้สุก ใส่ตะไคร้ลงไปนำจักหน่อย มันสิได้บ่เหม็นคาว ต้มจนสุกเด้อ




จากนั้นกะเอาไส้หมูกับตับ ตับ ตับ ตับ(โอ้ย!!บ่แม่นแล้วบักห่าคั่วเมิงเอ้ย)
บ่แม่น ตับ ตับ ตับ คันแบบนั้นเพิ่นเฮ็ดกันในมุ้งบ่แม้นในครัวเนาะสู
เอาตับหมูกับไส่หมูที่ต้มสุกแล้ว พักใส่ชามเอาไว้ก่อน(แบบนี้มันจั่งแม่นแนวเนาะอ้ายเนาะ)ท่าให้มันเย็นก่อน
อย่าพึ่งใจฮ้อน เดี๋ยวมันจะลวกมือพอกอย่าหาว่าอ้ายบ่บอกบ่เตือนเด้อ
พอเย็นจะหั่นตับกับไส้เตรียมไว้ให้พร้อม





แล้วๆแม่นบ่ เอาต้นหอม ผักชี ผักชีใบเลื่อย และกะหัวหอมมาหั่นเตรียมเอาให้เรียบร้อย
ส่วนใบสะระแน่กะเด็ดเอาไว้เป็นใบๆ






แต่อย่าฟ้าวเฮ็ดเด้ เดี๋ยวมันสิเซ็งก่อน ท่าหมู่ให้มาฮอดก่อนค่อยลงมือเฮ็ด
ระหว่างท่าเฮากะเอาเบียร์ออกมาจิบท่ากะได้ มันสิฮอดหมู่บ่น้อบักอ้าย เว้าแล้วกะอยากหัวเจ้าของ





พู้นๆ เห็นบ่!!เว้าปั๊บมันกะมาฮอดปุบโลด พุ่นนะย่างดังแมบมาแต่ไกลสองคนนั่งล่ะ หมู่อ้าย เห็นบ่



เอ้า มาแล้วบ่ เข้ามาก่อนๆ มามา เบียร์ในตู้เด้อหยิบเอาโลด
เดี๋ยวเฮาสิเฮ็กลาบเลือดให้กินถึงได๋แล้วล่ะครับพี่น้อง
มาต่อกันโลดเนาะหลังจากนั้นอ้ายกะสิเทหมูสับลงไปในชามที่เฮาเตรียมเอาไว้โลด






ตามลงไปกะคือไส้กับตับที่เฮาหั่นเอาไว้แล้ว บ่ยากดอก






แล้วกะค่อยๆปรุงรสชาติลาบของเฮาด้วย เติบน้ำปลา ผงนัว น้ำบักนาว คนให้เข้ากันแล้วชิมเบิ่งเอา
มักรสชาติแบบไหนกะเติมเอาโลด หลังจากนั้นกะค่อยเติมบักพริกป่น
ตามด้วยต้นหอม ผักชี ผักชีใบเลื่อยซอย แล้วกะหอมแดงซอยลงไป คนอีกจักเทื่อ






แล้วเติมเลือดลงไป ป้าด!!!น้ำลายแตกแล้วเด้บัดทีนี้ แล้วๆกะเติมข้าวคั่วกับใบสะระแหน่ลงไป คนให้ทั่วๆเป็นอันเสร็จ








แล้วแล้วครับผม  ตักใส่จานเสริฟโลด






สิกินกับข้าวเหนียวแล้วกะพวกผักสด  อย่างบักแตง ผักกาด หรือบักถั่วกะแซ่บคัก
หรือว่าสิกินแก้มเบียร์คืออ้ายกะบ่ว่ากัน







สำหรับคนที่บ่กินดิบๆ ถ้าย่านเป็นขี้กะตืก กะเอาไปคั่ว กะสิได้ลาบคั่วหน้าตาเป็นแบบนี้ล่ะ






สุดท้ายแล้วเนาะสำหรับมื้อนี้ ลาบเลือด ถ้ามักกะกดไลน์ คันมันใช่กะกดติดตามอ้ายโลด
เอาไว้มื้อหน้าฟ้าใหม่จะเอาเมนูบ้านนอกๆแต่หล่อมากมาฝากอีก
สำหรับมื้อนี้อ้ายกะขอบคุณชาวพันทิปหลายๆที่ติดตามอ้ายมาตั้งแต่ต้นจนจบ ผิดตกอีหยังอ้ายกะขออภัยไว้นำเด้อ
สำหรับมื้อนี้ขอไปต้อนฮับหมู่ก่อน ขอให้ทุกคนมีความสุขหล้ายหลาย
อ้ายกะสิขอฝากผญาสอนใจไว้แน่จักหน่อย ม่วนชื่นกันโลด

คันได้กินลาบซิ้นอย่าลืมแจ่วแพวผัก
คันได้กินพาเงินพาคำอย่าลืมกระเบียนฮ้าง
คันเจ้าได้อยู่ยอดฟ้าผาสารทประดับมุข
อย่าได้ลืมความทุกข์ยามขี่ควายคอนกล้า
คันเจ้าได้ขี่ซ้างกั้งฮ่มเป็นพระยา
อย่าได้ลืมสัญญาคำผญาที่เคยเว้า
คันเจ้าได้ขี่ซ้างกั้งฮ่มสัปทน
อย่าได้ลืมคนจนผู้แห่นำตีนซ้าง
(ขอขอบคุณผญาม่วนๆจากผญาสอนใจคนอีสานบ้านเฮา)

ส่วนสองเมนูนี้เป็นของแถมเนาะ ย่านหมู่บ่พอกิน

หอยแครงลวก





กับต้มขาไก่ใส่ใบบักขามอ่อน(ซดน้ำแก้เมา เพิ้นว่าจั๋งซั่น)

พร้อมแล้ว มาเด้อ พ่อแม่พี่น้อง [/img]
แก้ไขข้อความเมื่อ
แสดงความคิดเห็น
โปรดศึกษาและยอมรับนโยบายข้อมูลส่วนบุคคลก่อนเริ่มใช้งาน อ่านเพิ่มเติมได้ที่นี่