จากข่าว TPBS เมื่อเช้า และ ข่าวสด
อากาศร้อนจัด เอากระทะตากแดด แล้วทอด"ไข่ดาว"สุกโดยไม่ต้องใช้เตา !?
แล้ว TPBS ไปถามนักวิทยาศาสตร์ไทยบอกไข่ขาวสุกที่ 40องศา ไม่น่ามั่วไปตามคลิปลวงเลย
ที่จริงไข่ขาวจะสุก ที่65 องศาC ขึ้นไปนะ
http://www.edinformatics.com/math_science/science_of_cooking/cooking_temperatures.htm
http://www.khaosod.co.th/view_newsonline.php?newsid=1429632892
กระทะเอาไปลนไฟก่อนหรือไม่??
BBC ถ่ายทำที่ Death Valley ร้อน 52 องศา ทอดตั้งนาน 10-15 นาทีไข่ยังไม่ค่อยสุก
http://www.edinformatics.com/math_science/science_of_cooking/cooking_temperatures.htm
COOKING EGGS
145°F/63°C -- Egg whites begin to thicken
150°F/ 65°C--Egg whites become a tender solid although ovomucin yolk cords will coagulate much higher. The yolk protein starts to thicken.
158°F/70°C-- Egg yolks set.
165°F/73°C-- Whole egg sets. If eggs are cooked at 212F for too long they get rubbery as proteins continue to coagulate and water is pushed out from between protein molecules.
ข่าวลือ...คลิปลวง.......แดดประเทศไทย...ทอดไข่สุกได้
อากาศร้อนจัด เอากระทะตากแดด แล้วทอด"ไข่ดาว"สุกโดยไม่ต้องใช้เตา !?
แล้ว TPBS ไปถามนักวิทยาศาสตร์ไทยบอกไข่ขาวสุกที่ 40องศา ไม่น่ามั่วไปตามคลิปลวงเลย
ที่จริงไข่ขาวจะสุก ที่65 องศาC ขึ้นไปนะ
http://www.edinformatics.com/math_science/science_of_cooking/cooking_temperatures.htm
http://www.khaosod.co.th/view_newsonline.php?newsid=1429632892
กระทะเอาไปลนไฟก่อนหรือไม่??
BBC ถ่ายทำที่ Death Valley ร้อน 52 องศา ทอดตั้งนาน 10-15 นาทีไข่ยังไม่ค่อยสุก
http://www.edinformatics.com/math_science/science_of_cooking/cooking_temperatures.htm
COOKING EGGS
145°F/63°C -- Egg whites begin to thicken
150°F/ 65°C--Egg whites become a tender solid although ovomucin yolk cords will coagulate much higher. The yolk protein starts to thicken.
158°F/70°C-- Egg yolks set.
165°F/73°C-- Whole egg sets. If eggs are cooked at 212F for too long they get rubbery as proteins continue to coagulate and water is pushed out from between protein molecules.