คำตอบที่ได้รับเลือกจากเจ้าของกระทู้
ความคิดเห็นที่ 2
น่าจะเรียกว่า chicken nanban นะคะ ลองเสริชดูนะคะ สูตรเพียบเลยค่ะ

Save
No. 1 Chicken Nanban!
cookpad.japan
I changed the Nanban vinegar sauce to suit both children and adults. You can also use both~!
It goes great with fish and pork.
The end result will be light if you use breast meat and juicy if you use chicken thigh meat If you don't have time to make the tartar sauce, mix a boiled egg, mayonnaise, and ketchup together. It is great in a bento too!
You can pair this with cabbage, sliced onions, green peppers, and carrots. They taste like they were marinated if you put them under the meat, and it is delicious. Recipe by Danaehime
Ingredients serves 4
4 pieces Chicken (breast or thigh meat)
1 to 2 Egg
1 Plain flour
Nanban Vinegar:
4 tbsp Soy sauce
6 tbsp Sugar
5 tbsp Vinegar
1 dash For adults: sliced red chili pepper
1 tbsp For children: ketchup
Tartar Sauce:
2 Boiled egg
1/4 Onion
5 tbsp Mayonnaise
1 tbsp Ketchup
1 dash Salt
1 dash Pepper
Directions
Cut the chicken breast into large bite-sized pieces.
Salt and pepper the meat, and coat in flour. Next, dip the meat in a beaten egg and fry in oil. You could also slowly sauté.
Add soy sauce, vinegar, and sugar to a saucepan and heat it to make the Nanban vinegar, or alternatively you could microwave.
Note 1: When heating the vinegar, add small pieces of carrot, onion or ginger and simmer for an authentic taste.
Note 2: When heating up the Nanban vinegar from Step 2, add the chili pepper for adults, or ketchup for children.
Marinate the fried meat in Nanban vinegar.
Finely chop the boiled egg and onions, and mix together with mayonnaise, ketchup, and salt and pepper for the tartar sauce.
Note 3: If available, try adding finely chopped cucumber and pickles to the tartar sauce - delicious!
Spoon on some tartar sauce and enjoy.
Add as much tartar sauce as you like! Feel free to pour the leftover sweet vinegar sauce on top of the tartar sauce.
Cooksnaps
Send Cooksnap
Be the first to say thanks with a Cooksnap!
Related Categories: Chicken Breast Chicken Thigh All Categories
Sign in
Others
Settings

Save
No. 1 Chicken Nanban!
cookpad.japan
I changed the Nanban vinegar sauce to suit both children and adults. You can also use both~!
It goes great with fish and pork.
The end result will be light if you use breast meat and juicy if you use chicken thigh meat If you don't have time to make the tartar sauce, mix a boiled egg, mayonnaise, and ketchup together. It is great in a bento too!
You can pair this with cabbage, sliced onions, green peppers, and carrots. They taste like they were marinated if you put them under the meat, and it is delicious. Recipe by Danaehime
Ingredients serves 4
4 pieces Chicken (breast or thigh meat)
1 to 2 Egg
1 Plain flour
Nanban Vinegar:
4 tbsp Soy sauce
6 tbsp Sugar
5 tbsp Vinegar
1 dash For adults: sliced red chili pepper
1 tbsp For children: ketchup
Tartar Sauce:
2 Boiled egg
1/4 Onion
5 tbsp Mayonnaise
1 tbsp Ketchup
1 dash Salt
1 dash Pepper
Directions
Cut the chicken breast into large bite-sized pieces.
Salt and pepper the meat, and coat in flour. Next, dip the meat in a beaten egg and fry in oil. You could also slowly sauté.
Add soy sauce, vinegar, and sugar to a saucepan and heat it to make the Nanban vinegar, or alternatively you could microwave.
Note 1: When heating the vinegar, add small pieces of carrot, onion or ginger and simmer for an authentic taste.
Note 2: When heating up the Nanban vinegar from Step 2, add the chili pepper for adults, or ketchup for children.
Marinate the fried meat in Nanban vinegar.
Finely chop the boiled egg and onions, and mix together with mayonnaise, ketchup, and salt and pepper for the tartar sauce.
Note 3: If available, try adding finely chopped cucumber and pickles to the tartar sauce - delicious!
Spoon on some tartar sauce and enjoy.
Add as much tartar sauce as you like! Feel free to pour the leftover sweet vinegar sauce on top of the tartar sauce.
Cooksnaps
Send Cooksnap
Be the first to say thanks with a Cooksnap!
Related Categories: Chicken Breast Chicken Thigh All Categories
Sign in
Others
Settings
แสดงความคิดเห็น
อาหารญีปุ่นจานนี้มีชื่อว่าอะไร และ สามารถทำเองที่บ้านได้ไหมครับ
อาหารจานนี้เป็นไก่ที่เชฟเอามาทำอะไรซักอย่าง เนื้อนิ่ม แป้งก็นิ่มเหมือนเอาไปต้มมา หอมมากถึงมากที่สุด ทานกับน้ำสลัดอะไรซักอย่าง - -'
เคยทานอาหารชนิดนี้อยู่ 2 ที่
1.) Bento ที่สถานนีรถไฟฟ้าความเร็วสูง ชินคังเซ็น
[Spoil] คลิกเพื่อดูข้อความที่ซ่อนไว้
2.) ที่ร้านอาหารย่างแก้มเหล้าหน้าโรงแรม City Lonster แถว Sinjuku Sanchome. (รูปด้านบนครับ)
ผมได้ไปลุยแบ็คแพ็คทั่วที่ญี่ปุ่นมา 10 วันแต่ชอบอาหารจานนี้ที่สุดเลยครับ
คำถาม
1. อาหารจานนี้มีชื่อเรียกว่าอย่างไร (ผมเรียกมันว่า ไก่ทอดต้มราดนำสลัด - -' คือไม่รู้ชื่อแถมไม่รู้วิธีทำครับ)
2. อาหารจานนี้สามารถทำรับประทานเองที่บ้านได้ไหมครับ
3. อาหารจานที่ทีวิธีทำรับประทานเองอย่างไรครับ
ขอบพระคุณอย่างสูงล่วงหน้าสำหรับท่านที่กรุณามาตอบคำถามนะครับ