ตอนที่ 53 อาหารอีสาน
เมนูที่ 41 ตำบักหุ่งหมูยออ้อร้อหอยดอง
ส้มตำหรือว่าตำบักหุ่ง ถือว่าเป็นเมนูคู่ถิ่นของคนอีสานบ้านเฮา
เพราะนอกจากรสชาติที่แซ่บแล้ว วัตถุดิบในการเอามาเฮ็ดยัง
สามารถดัดแปลงและปรับเปลี่ยนให้ถึงใจได้หลายคักอีหลี
คือจั่งมื้อนี้ที่บักอ้ายกะได้ดัดแปลงเมนูตำบักหุ่งมาฝากอีกหนึ่งเมนู
รับรองว่ายังคงความแซ่บเอาไว้ครบถ้วน
กะสามารถเอาไปลองเฮ็ดกินเบิ่งได้เด้อครับผม
ส่วนผสมของแนวกินเมนูนี้ทั้งหมดคือ
บักหุ่ง
บักนาว
บักกอก
บักพริกดิบ
บักพริกแห้ง
บักเขือขื่น
บักเขือเทศ
อีปูดอง
กระเทียม
หมูยอ
หอยดอง
ปลาร้า
น้ำปลา
เกลือ
น้ำตาล
บักขามเปียก
วิธีเฮ็ดกะคือเฮาตำส้มตำปลาร้าทั่วไป(อีกแล้ว)เนาะครับ
เพราะว่าบักอ้ายกะเคยเสนอตำบักหุ่งมาหลายต่อหลายแบบแล้ว
เริ่มจากเอาบักหุ่งมาปลอกเปลือก แล้วเอาไปล้างพร้อมผักคุอย่าง
แล้งจั่งเอาบักหุ่งมาสับให้เป็นเส้นๆ
เอาหมูยอไปเข้าไมโครเวฟจัก 3 นาทีเด้อ
แล้วจั่งเอามาหั่นเป็นต่อนเตรียมเอาไว้
บัดนี้กะมาตำบักพริก กระเทียม ใส่เกลือจักหน่อย ตำพอแหลก
แล้วเอาบักเขือเทศ บักเขือขื่น บักกอก ปูดอง
ปรุงรสด้วย น้ำปลา น้ำปลาร้า น้ำตาล
เติมรสเปรี้ยวด้วยน้ำมะนาวกับน้ำมะขามเปียก
เอาเส้นบักหุ่งใส่ลงไป ตำให้มันเข้ากัน เติมหอยดองลงไป
สุดท้ายกะเติม หมูยอคลุกให้เข้ากัน ชิมรสตามเฮามัก เผ็ด เค็ม เปรี้ยว
ตักใส่จาน แค่นี้กะได้เมนูตำบักหุ่งอีกรสชาติ
ที่แซ่บถึกปากถึงใจไปอีกแบบหนึ่ง

ตอนที่ 53 อาหารอีสาน เมนูที่ 41 ตำบักหุ่งหมูยออ้อร้อหอยดอง
เมนูที่ 41 ตำบักหุ่งหมูยออ้อร้อหอยดอง
ส้มตำหรือว่าตำบักหุ่ง ถือว่าเป็นเมนูคู่ถิ่นของคนอีสานบ้านเฮา
เพราะนอกจากรสชาติที่แซ่บแล้ว วัตถุดิบในการเอามาเฮ็ดยัง
สามารถดัดแปลงและปรับเปลี่ยนให้ถึงใจได้หลายคักอีหลี
คือจั่งมื้อนี้ที่บักอ้ายกะได้ดัดแปลงเมนูตำบักหุ่งมาฝากอีกหนึ่งเมนู
รับรองว่ายังคงความแซ่บเอาไว้ครบถ้วน
กะสามารถเอาไปลองเฮ็ดกินเบิ่งได้เด้อครับผม
ส่วนผสมของแนวกินเมนูนี้ทั้งหมดคือ
บักหุ่ง
บักนาว
บักกอก
บักพริกดิบ
บักพริกแห้ง
บักเขือขื่น
บักเขือเทศ
อีปูดอง
กระเทียม
หมูยอ
หอยดอง
ปลาร้า
น้ำปลา
เกลือ
น้ำตาล
บักขามเปียก
วิธีเฮ็ดกะคือเฮาตำส้มตำปลาร้าทั่วไป(อีกแล้ว)เนาะครับ
เพราะว่าบักอ้ายกะเคยเสนอตำบักหุ่งมาหลายต่อหลายแบบแล้ว
เริ่มจากเอาบักหุ่งมาปลอกเปลือก แล้วเอาไปล้างพร้อมผักคุอย่าง
แล้งจั่งเอาบักหุ่งมาสับให้เป็นเส้นๆ
เอาหมูยอไปเข้าไมโครเวฟจัก 3 นาทีเด้อ
แล้วจั่งเอามาหั่นเป็นต่อนเตรียมเอาไว้
บัดนี้กะมาตำบักพริก กระเทียม ใส่เกลือจักหน่อย ตำพอแหลก
แล้วเอาบักเขือเทศ บักเขือขื่น บักกอก ปูดอง
ปรุงรสด้วย น้ำปลา น้ำปลาร้า น้ำตาล
เติมรสเปรี้ยวด้วยน้ำมะนาวกับน้ำมะขามเปียก
เอาเส้นบักหุ่งใส่ลงไป ตำให้มันเข้ากัน เติมหอยดองลงไป
สุดท้ายกะเติม หมูยอคลุกให้เข้ากัน ชิมรสตามเฮามัก เผ็ด เค็ม เปรี้ยว
ตักใส่จาน แค่นี้กะได้เมนูตำบักหุ่งอีกรสชาติ
ที่แซ่บถึกปากถึงใจไปอีกแบบหนึ่ง